skip to Main Content
Άρση καραντίνας για αφίξεις από περισσότερες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ρωσία

Άρση καραντίνας για αφίξεις από περισσότερες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ρωσία

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής καραντίνας για ταξιδιώτες από 7 επιπλέον χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα παρέχουν αποδεικτικό εμβολιασμού, ανοσίας ή αρνητικού αποτελέσματος τεστ Covid-19 εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι.

Οι νέες χώρες που θα συμπεριληφθούν στη λίστα που θα εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα είναι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα, η Ρωσία, η Ρουάντα, η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη. Η απαίτηση καραντίνας 7 ημερών καταργήθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα για ταξιδιώτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των χωρών της Συνθήκης Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ, υπό τους ίδιους όρους. Απαιτείται, επίσης, τεστ PCR για παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών που θα φτάνουν μαζί με τις οικογένειές τους.
Οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού επεκτείνονται έως τις 10 Μαΐου, καθώς εξακολουθούν να επιτρέπονται μόνο τα άκρως απαραίτητα ταξίδια μεταξύ των ελληνικών αεροδρομίων.

Οι Ρώσοι ταξιδιώτες, ωστόσο, θα πρέπει να επιδεικνύουν τόσο αρνητικό τεστ PCR, όσο και πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα, προκειμένου να παραλείψουν την περίοδο καραντίνας 7 ημερών. Ο εμβολιασμός τους πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από το ταξίδι τους. Επιπλέον, έχει καθοριστεί εβδομαδιαίο όριο 4.000 αφίξεων Ρώσων πολιτών. Οι Ρώσοι πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσω 9 διαφορετικών αεροδρομίων, αντί μόνο 3 όπως ίσχυε μέχρι τώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο), αρκεί να παρουσιάζουν και τα προαναφερθέντα έγγραφα.

Τα νέα αεροδρόμια που περιλαμβάνουν απευθείας πτήσεις από και προς τη Ρωσία είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και τα Χανιά.

Αναμένεται ότι η Ελλάδα θα καλωσορίσει εκατοντάδες χιλιάδων τουριστών από τη Ρωσία αυτό το καλοκαίρι, ως αποτέλεσμα κοινών προσπαθειών για την επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας μεταξύ των δύο χωρών.
Το σταδιακό άνοιγμα του τουριστικού τομέα, που ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου για περιορισμένο αριθμό ξένων ταξιδιωτών, αναμένεται να βοηθήσει τις αρχές στον εντοπισμό κενών και παραλείψεων πολιτικής πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2021 στις 14 Μαΐου.

Μόλις αρθεί η απαγόρευση ταξιδιών, τυχόν ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να συμπληρώσουν το έγγραφο PLF, με δυνατότητα λήψης από την εφαρμογή VisitGreeceκαι στο travel.gov.gr, μέχρι και την προηγούμενη μέρα πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα και την έξοδο από τη χώρα καταγωγής τους. Η φόρμα θα παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το σημείο αναχώρησής τους, τη διάρκεια των προηγούμενων διαμονών σε άλλες χώρες και τη διεύθυνση της παραμονής τους στην Ελλάδα. Σε περίπτωση πολλαπλών σημείων διαμονής, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δηλώνουν τη διεύθυνσή τους τουλάχιστον για τις πρώτες 24 ώρες της διαμονής τους.

source: tornosnews.gr

FOLLOW US ON
  • 0 Comments
  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Back To Top