skip to Main Content
Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου!

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου!

Είναι ανησυχητικό το πόσα αεροδρόμια υπάρχουν στον κόσμο που θεωρούνται, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ως επικίνδυνα. Ορισμένα από αυτά τα αεροδρόμια είναι προφανώς επικίνδυνα, επειδή έχουν χτιστεί σε ένα βουνό ή ο αεροδιάδρομος τελειώνει σε μια άκρη ενός βράχου. Στη συνέχεια, υπάρχουν εκείνα τα αεροδρόμια που βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους, αλλά περιβάλλονται από υψηλή πυκνότητα κατοικιών και ουρανοξυστών. Και έπειτα υπάρχουν εκείνοι οι αερολιμένες που απλώς μαστίζονται από τον φρικτό καιρό, ανάλογα με το πού βρίσκονται στον κόσμο.

Δείτε μερικά από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον πλανήτη που πιθανόν να πρέπει να αποφύγετε!

 

Αεροδρόμιο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Σκιάθος

Δεν είναι σίγουρα το πιο όμορφο αεροδρόμιο σε αυτόν τον κατάλογο, από την άποψη του τοπίου που χτίστηκε. Ωστόσο, το αεροδρόμιο Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο είναι αναμφισβήτητα ένα θέαμα λόγω του πόσο κοντά μπορούν να φτάσουν οι πεζοί στα αεροπλάνα που πετούν από πάνω.

 

Λόγω του ότι ο αεροδιάδρομος είναι τόσο σύντομος και κοντά σε δημόσιο δρόμο, οι περαστικοί μπορούν εύκολα να πλησιάσουν και να τραβήξουν απίστευτες φωτογραφίες από τα αεροσκάφη. Μην κάνετε κανένα λάθος, αυτό φυσικά και δεν είναι ασφαλές.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Courchevel

Είναι λογικό μια οροσειρά όπως οι γαλλικές Άλπεις να έχει το δικό της “αεροδρόμιο”. Ωστόσο, αυτό δημιουργεί τα δικά του προβλήματα. Βλέποντας ότι το αεροδρόμιο Courchevel έχει ένα διάδρομο στα 1.700 πόδια και με μια κλίση 18.5% προς τα κάτω, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τα αεροπλάνα να απογειωθούν.

 

Σημαίνει, επίσης, ότι οι πιλότοι έχουν μόνο μία ευκαιρία να προσγειωθούν σωστά. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το αεροδρόμιο δεν προσφέρει φωτισμό για εισερχόμενα και εξερχόμενα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών συνθηκών.

 

Αεροδρόμιο Agatti, Ινδία

Εάν υπάρχει ένας τύπος τοποθεσίας που να απαιτεί ένα αεροδρόμιο περισσότερο από τα άλλα, τότε πρέπει να είναι ένα απομακρυσμένο νησί. Το νησί Agatti, που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Ινδίας, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού.

 

Ωστόσο, είναι αναμφισβήτητο ότι το αεροδρόμιο του φαίνεται περίεργο από την πρώτη ματιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος μιας από τις άκρες του νησιού. Στα 3,950 πόδια μήκος και μόνο 98 πόδια πλάτος, δεν υπάρχει ίχνος γης δίπλα σε κάθε πλευρά του αεροδιαδρόμου.

Αεροδρόμιο Tenzing-Hillary (Lukla), Νεπάλ

Αν σκοπεύετε να αναρριχηθείτε στο όρος Έβερεστ οποιαδήποτε στιγμή σύντομα, τότε πιθανότατα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το αεροδρόμιο Tenzing Hillary. Ωστόσο, το “Lukla” βρίσκεται σε επισφαλή θέση που το καθιστά αναμφισβήτητα ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια.

 

Φωλιασμένο ανάμεσα σε βουνά και με εξαιρετικά σύντομο διάδρομο, το Tenzing-Hillary είναι γνωστό ότι έχει περικοπές ισχύος, προκαλώντας προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των πιλότων και των ελεγκτών αέρα. Μην ξεχνάτε την ενδεχόμενη πτώση σε μια κοιλάδα στο τέλος του αεροδιαδρόμου.

 

Αεροδρόμιο Congonhas (Σάο Πάολο), Βραζιλία

Κάθε φορά που ένα αεροδρόμιο βρίσκεται σε ένα τμήμα της πόλης που είναι γεμάτο από κτίρια και ουρανοξύστες, ποτέ δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τον πιλότο. Το αεροδρόμιο Congonhas του Σάο Πάολο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, με ένα σύντομο διάδρομο που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για τα αεροπλάνα που προσπαθούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν από εκεί.

 

Οι επιβάτες συχνά αισθάνονται ότι τα πρόθυρα θα συγκρουστούν με έναν από τους πολλούς ουρανοξύστες, καθώς προσγειώνονται.

 

Αεροδρόμιο Svalbard, Νορβηγία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Svalbard είναι ένα εκπληκτικό μέρος για να πάτε. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε. Χτισμένο εντελώς πάνω στον πάγο, το αεροδρόμιο Svalbard απαγορεύει στους πιλότους να προσγειώνονται ή να απογειώνονται κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

 

Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι σε αυτό το νορβηγικό αρχιπέλαγος νησιών μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Βλέποντας ότι το νερό ρέει από τα βουνά κάτω από τον διάδρομο, ο αερολιμένας χρειάζεται να χτίσει το παγωμένο νερό, έτσι ώστε η επιφάνεια να μην λιώνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Αεροδρόμιο Gisborne, Νέα Ζηλανδία

Ενώ ο Διεθνής Αερολιμένας του Ουέλινγκτον έχει τα δικά του προβλήματα, ένας άλλος αερολιμένας στη Νέα Ζηλανδία, το Gisborne έχει ένα μοναδικό κίνδυνο για την ασφάλειά σας. Είναι απίστευτο ότι αυτός ο αερολιμένας διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό που διασχίζει απευθείας το διάδρομο του αεροδρομίου.

 

Ως αποτέλεσμα, η αμαξοστοιχία και η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία εργάζονται παράλληλα για να εξασφαλίσουν ότι τα αεροπλάνα και τα τρένα δεν θα συγκρουστούν ποτέ.

 

Αεροδρόμιο Tioman, Μαλαισία

Αυτό είναι ένα ακόμη από αυτά τα αεροδρόμια που αναγκάζει πιλότους να κάνουν ακραίες στροφές λίγο πριν προσγειωθούν. Στο νησί Tioman της Μαλαισίας, οι πιλότοι πρέπει να κάνουν μια γρήγορη στροφή 90 μοιρών για να αποφύγουν ένα από τα βουνά κοντά στο αεροδρόμιο.

 

Εάν το αεροπλάνο καταφέρει να αποφύγει το βουνό, τότε ο πιλότος πρέπει να κάνει μια γρήγορη και απότομη προσγείωση, για να βεβαιωθεί ότι δεν θα αναποδογυρίσει σε έναν βράχο στο τέλος του διαδρόμου.

 

Αεροδρόμιο Barra, Σκωτία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Αεροδρόμιο Barra δεν μοιάζει με κανένα άλλο στον πλανήτη. Βρίσκεται στο Hebrides της Σκωτίας, ένα απομακρυσμένο νησί και οι πιλότοι συχνά πρέπει να λάβουν υπόψη την υψηλή παλίρροια και τις καιρικές συνθήκες εάν θέλουν να απογειωθούν από τους αμμώδεις διάδρομους.

 

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης ροής του νερού, όλοι οι διάδρομοι είναι εντελώς βυθισμένοι και επομένως είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν. Επίσης, οι πιλότοι δεν επιτρέπεται να προσγειώνονται στο νησί τη νύχτα εκτός εάν πρόκειται για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Αεροδρόμιο Gustaf III, St. Bart’s

Επίσης γνωστός ο Gustaf III είναι αναμφισβήτητα επικίνδυνος, εξαιτίας του τόπου όπου ο διάδρομος αρχίζει και τελειώνει.

 

Βλέποντας ότι ξεκινά από μια πλαγιά και τελειώνει σε μια παραλία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αερολιμένας αυτός είναι γεμάτος από κινδύνους, όχι μόνο για τους πιλότους, αλλά και εκείνους που λιάζονται, καθώς τα αεροπλάνα πρέπει να πετούν κοντά στα κεφάλια τους.

 

Αεροδρόμιο Kai Tak, Χονγκ Κονγκ

Παρόλο που το Χονγκ Κονγκ μπορεί να φημίζεται για ττη γραμμή του ορίζοντά του, το παλιό του αεροδρόμιο Kai Tak δεν είναι και τόσο επιθυμητό όταν πρόκειται για την υγεία και την ασφάλεια.

 

Ο ορίζοντας είναι μια ευλογία και μια κατάρα, ειδικά όταν λαμβάνουμε υπόψη τα αεροπλάνα που πρέπει να ελιχθούν. Για να μην αναφέρουμε τα πολλά βουνά που περιβάλλουν το αεροδρόμιο και τους ισχυρούς ανέμους που έρχονται μαζί τους. Δεν είναι περίεργο ότι το Kai Tak αναγκάστηκε να κλείσει το 1998.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, Συρία

Αυτό που πολλά από τα αεροδρόμια στον κατάλογο αυτό έχουν κοινό είναι πόσο επικίνδυνα είναι σε κακό καιρό. Ο Διεθνής Αερολιμένας της Δαμασκού δεν έχει αυτό το πρόβλημα, καθώς βρίσκεται στη Συρία.

 

Επίσης, σε αντίθεση με άλλα, αυτό το αεροδρόμιο είναι σε ένα επίπεδο κομμάτι γης και περιβάλλεται από άφθονο χώρο. Όμως, ο κίνδυνος παίρνει πολλές μορφές και η Συρία δεν ήταν η ασφαλέστερη χώρα πρόσφατα λόγω εμφυλίου πολέμου.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Toncontin, Ονδούρα

Η προσγείωση ενός αεροσκάφους στο Αεροδρόμιο Toncontin της Ονδούρας δεν είναι καθόλου απλό project. Οι πιλότοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να γυρίσουν απότομα πριν από την προσγείωση κοντά στην κοιλάδα και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν ο καιρός χειροτερεύει.

 

Σε μια εκπομπή που προβλήθηκε στο Channel History με τα χειρότερα αεροδρόμια, ταξινόμησαν το Toncontin ως το δεύτερο πιο κακό αεροδρόμιο στον πλανήτη. Έχουν λάβει χώρα αρκετά αξιοσημείωτα ατυχήματα κατά τα τελευταία 50+ χρόνια, συνήθως λόγω της αδέξιας προσέγγισης ενός αεροπλάνου στο χώρο του αεροδρομίου.

 

MCAS Futenma Okinawa, Ιαπωνία

Ο Στρατός των ΗΠΑ το χρησιμοποιεί κυρίως, με τα V-22 Ospreys και F / A-18 Hornets να προσγειώνονται και να απογειώνονται με συνέπεια.

 

Ο λόγος που θεωρείται επικίνδυνος είναι λόγω της θέσης του. Το MCAS Futenma είναι επικίνδυνο λόγω του ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκκενωθεί η περιοχή σε επαρκή χρόνο.

 

Αεροδρόμιο Aspen / Pitkin County, Κολοράντο

Σύμφωνα με την Telegraph, το αεροδρόμιο Aspen / Pitkin County ανταποκρίνεται στα κριτήρια λόγω του διαδρόμου του, που περιβάλλεται από βουνά.

 

Έχει επίσης μια πολύ απότομη προσέγγιση που είναι ένας εφιάλτης για την προσγείωση. Σημαίνει επίσης ότι οι πιλότοι πρέπει να προσγειώνονται από κάθε πλευρά του ίδιου όμως διαδρόμου (προφανώς όχι ταυτόχρονα).

 

Ο διάδρομος πάγου, Ανταρκτική

Όταν προσπαθείτε να απογειωθείτε σε ένα διάδρομο από χιόνι ύψους 4 εκατοστών, ξέρετε ότι υπάρχει θέμα. Σε απόσταση αναπνοής από τον σταθμό McMurdo της Ανταρκτικής, αυτό το “αεροδρόμιο” είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι πιλότοι μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται σε όλη την ήπειρο.

 

Αυτό που κάνει τον διάδρομο ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι είναι σκοτεινό για 24 ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα αεροπλάνα πρέπει επίσης να είναι αρκετά ελαφρά ώστε να μην σπάσουν τον πάγο.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Princess Juliana, St. Maarten

Κανείς δεν θέλει να ανησυχεί για τα αεροπλάνα που πετούν κοντά στο κεφάλι του, ενώ διασκεδάζει στην παραλία. Αλίμονο, αυτό είναι που πρέπει να προσέχει κανείς κάθε φορά που πηγαίνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Princess Julia του St. Maarten.

 

Ενώ οιInstagrammers μπορεί να το αγαπούν, δεν είναι τόσο ευχάριστο να τινάζεται η άμμος στο πρόσωπό σας κάθε φορά που ένα αεροπλάνο προσγειώνεται. Τα αεροπλάνα προσγειώνονται τόσο χαμηλά επειδή πρέπει να πετάξουν πάνω από το νερό σε χαμηλό υψόμετρο.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ, Γιβραλτάρ

Με το βράχο του Γιβραλτάρ στο σκηνικό του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το διεθνές αεροδρόμιο βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία. Επιπλέον, με ένα διάδρομο 5.500 ποδών, οι πιλότοι δεν θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να προσγειώνονται εδώ, θεωρητικά.

 

Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι ένας από τους κεντρικούς δρόμους της χώρας περνά απευθείας από τον διάδρομο, οι απογοητευμένοι οδηγοί πρέπει να σταματούν κάθε φορά που προσγειώνεται ένα αεροπλάνο και πρέπει να περιμένουν να ξανανοίξει ο δρόμος κάθε φορά.

 

Αεροδρόμιο Juancho E. Yrausquin, Αντίλλες

Πιστεύεται ότι έχει έναν από τους συντομότερους διαδρόμους στον κόσμο, ο αερολιμένας Juancho E. Yrausquin έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα για τους πιλότους και τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια των ετών.

 

Βρίσκεται στο νησί Saba της Ολλανδικής Καραϊβικής, ο διάδρομος του Juancho τελειώνει σε ένα βράχο, δίνοντας ακόμη και στους καλύτερους πιλότους ένα δύσκολο έργο. Πολλοί τουρίστες συνιστάται να έρχονται από γειτονικά νησιά, εάν επιθυμούν να το επισκεφθούν.

 

Πετρώματα που χρησιμοποιούνται ως αεροδιάδρομοι

Δεν είναι μόνο τα νόμιμα αεροδρόμια που χρησιμοποιούνται για την απογείωση ή την προσγείωση αεροπλάνων.

 

Στην Παπούα Νέα Γουινέα υπάρχει ένας ανησυχητικά μεγάλος αριθμός αεροσκαφών που βρίσκονται σε πολλά από τα βουνά. Πάρτε το αεροδρόμιο Megum, για παράδειγμα, που είναι μόνο ένα από τα πολλά σημεία γύρω από την ορεινή περιοχή της Παπούα. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα πραγματικό αεροδρόμιο.

 

Αεροδρόμιο Paro, Μπουτάν

Ένας άλλος αερολιμένας που περιβάλλεται από τεράστια βουνά, το αεροδρόμιο Paro επιτρέπει μόνο αφίξεις / αναχωρήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και για έναν καλό λόγο! Όταν οι πιλότοι προσγειώνονται σε αυτή την περιοχή των Ιμαλαΐων, αναγκάζονται να κάνουν γρήγορο ελιγμό 45 μοιρών λόγω του στενού χώρου μεταξύ των βουνών.

 

Υπάρχουν επίσης πολλά σπίτια στις βουνοπλαγιές που είναι επικίνδυνα χτισμένα κοντά στα αεροπλάνα που διέρχονται. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι μόνο 17 πιλότοι είναι πραγματικά εξουσιοδοτημένοι να προσγειώνονται ή να απογειώνονται εκεί.

 

Matekane Air Strip, Λεσόθο

Αν και το Λεσότο είναι μια μικρή χώρα, αυτό ακόμα δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να φτάνουν από τόπο σε τόπο αεροπορικώς. Μόλις 30 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα του Maseru, βρίσκεται η γέφυρα Matekane Air Strip.

 

Βαθιά στην εξοχή του Lesothan, αυτή η λωρίδα χρησιμοποιείται συχνά από εκείνους που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν σε κοντινά χωριά για λόγους έκτακτης ανάγκης. Αυτοί περιλαμβάνουν τους γιατρούς και τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Ωστόσο, είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού απειλούνται με πτώση 2.000 ποδιών στην άκρη του βράχου. Οι συνθήκες ανέμου μπορούν επίσης να μπουν εμπόδιο.

 

Αεροδρόμιο Narsarsuaq, Γροιλανδία

Περιτριγυρισμένο από μια πληθώρα από φιόρδ, το Narsarsuaq είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός αεροδρομίου που καλύπτεται από πάγο. Αν και δεν μπορεί να είναι σκοτεινό 24 ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως η Ανταρκτική, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές καιρικές συνθήκες που απειλούν τα αεροσκάφη να απογειώνονται και να προσγειώνονται με ασφάλεια.

 

Η αναταραχή είναι συχνά πιθανή λόγω των συνεχών καταιγίδων. Εάν αυτό δεν ήταν αρκετό, σκεφτείτε επίσης το γεγονός ότι ένα ενεργό ηφαίστειο εκρήγνυται πολλές φορές μέσα σε μια στιγμή, συχνά στέλνοντας στάχτες σε μηχανές αεροπλάνων.

 

Αεροδρόμιο της Μαδέρας, Πορτογαλία

Παρόλο που η πτήση προς το νησί της Μαδέρας της Πορτογαλίας μπορεί να φανεί ως ρομαντική απόδραση, δεν υπάρχει τίποτα ρομαντικό για την προσγείωση στο αεροδρόμιο. Για κάποιο παράξενο λόγο, οι μηχανικοί αποφάσισαν να χτίσουν μια πλατφόρμα δίπλα σε μια σειρά από απόκρημνους βράχους και ακριβώς δίπλα στον Ατλαντικό ωκεανό.

 

Υπάρχει ένας μικρός αριθμός πιλότων που έχουν άδεια να πετούν προς αυτό το αεροδρόμιο. Άλλα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι τα βουνά και το νερό από τις δύο πλευρές του διαδρόμου.

 

Telluride Regional Airport, Κολοράντο

Σε ένα ύψος 9,070 πόδια, το Telluride Regional Airport είναι το υψηλότερο εμπορικό αεροδρόμιο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ωστόσο, με το μεγάλο ύψος έρχεται μεγάλος κίνδυνος.

 

Σε κάθε άκρο του διαδρόμου υπάρχουν μη προστατευμένοι βράχοι 1,000 ποδιών. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη αναταραχή και δυνατοί άνεμοι κατά τη χειμερινή περίοδο.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Midway, Σικάγο

Όταν σκέφτεστε τα αεροδρόμια του Σικάγου, το O’Hare, έρχεται στο μυαλό – αλλά ένα αεροδρόμιο – αδερφάκι είναι το Midway και μπορεί την πρωτιά όταν πρόκειται για τρομακτικά αεροδρόμια. Αν και το αεροδρόμιο δεν είναι τόσο φουλ, όσο το O’Hare, οι διάδρομοι στο Midway είναι σχεδόν 2.000 πόδια μικρότεροι από τους νεότερους αερολιμένες.

 

Το 2005, ένα αεροσκάφος Boeing 737 περιστράφηκε μέσα από ένα φράχτη του αεροδρομίου και συνετρίβη στη μέση ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου. Η συντριβή σκότωσε ένα νεαρό αγόρι και τραυμάτισε πολλούς.

 

Αεροδρόμιο Sitka Rocky Gutierrez, Sitka, Αλάσκα

 

Το Rocky περιβάλλεται πλήρως από νερό και ο καιρός μπορεί να είναι ταραχώδης. Οι πιλότοι πρέπει να προσέχουν τους ογκόλιθους και τα συντρίμμια που συχνά περνούν στο μοναδικό διάδρομο του νησιού.

 

Όσο τρελός κι αν είναι ο καιρός, δεν είναι αρκετός – υπάρχουν μεγάλα κοπάδια πουλιών που ζουν κοντά στο αεροδρόμιο και συχνά εντοπίζονται στον ουρανό.

 

Αεροδρόμιο Yeager, Τσάρλεστον, Δυτική Βιρτζίνια

 

Εκτός από την ύπαρξη ενός πολύ μικρού διαδρόμου, το πιο συναρπαστικό πράγμα για αυτό το αεροδρόμιο είναι ότι βρίσκεται πάνω σε ένα βουνό. Ο διάδρομος βρίσκεται μεταξύ δύο βράχων, οπότε η τέλεια απογείωση είναι κρίσιμη. Τον Ιανουάριο του 2010, ένας πιλότος υπερέβη τον διάδρομο μετά από μια απογείωση που δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί.

 

Το Engineered Materials Arrestor System σταμάτησε ευτυχώς το αεροπλάνο στο τέλος του διαδρόμου πριν καταβυθιστεί σε ένα βράχο, κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά το περιστατικό προκάλεσε σημαντική ζημιά στο αεροπλάνο.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο, Σαν Ντιέγκο

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα. Το αεροδρόμιο, γνωστό ως Lindbergh Field, καλύπτει 663 στρέμματα γης. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης περιβάλλεται από βουνά από το βορρά και ανατολικά, μεξικάνικο εναέριο χώρο προς τα νότια.

 

Ισχυροί άνεμοι φυσούν από τη δύση που οι πιλότοι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή. Όλες αυτές οι καταστάσεις ενίοτε προκαλούν μερικές φορές λάθος προσγειώσεις και απογειώσεις.

 

Αεροδρόμιο LaGuardia, Νέα Υόρκη

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό μπορεί να είναι το πιο διάσημο αεροδρόμιο σε αυτόν τον κατάλογο, μπορεί επίσης να είναι το πιο εκπληκτικό. Αν και η θέα του Empire State Building και της πόλης είναι εκπληκτικές κατά την απογείωση και την προσγείωση, ουρανός που τον περιβάλλει είναι πάντα γεμάτος με αεριωθούμενα αεροπλάνα. Κατά την προσγείωση, οι πιλότοι αναγκάζονται να κάνουν πολλές στροφές, χαμηλές υψομετρικές στροφές.

 

Αεροδρόμιο Catalina, Avalon, Καλιφόρνια

Τα αεροδρόμια της Καλιφόρνια φαίνεται να είναι τα αστέρια αυτής της λίστας – η οποία έρχεται σε μας ως μια έκπληξη. Αν πετάτε σε αυτό το αεροδρόμιο της Καλιφόρνια, είστε σίγουρα μέσα για μια ανώμαλη προσγείωση. Το αεροδρόμιο Catalina, το οποίο έχει ονομαστεί “Αεροδρόμιο στον ουρανό”, έχει υψόμετρο 1.602 ποδιών.

 

Ο διάδρομος πέφτει τόσο μακριά και από τις δύο πλευρές που οι πιλότοι στα δύο άκρα δεν μπορούν να δουν τα αεροπλάνα που έρχονται προς αυτά.

 

Εθνικό Αεροδρόμιο Reagan, Ουάσιγκτον, D.C.

Για να πετάξετε σε αυτό το δύσκολο αεροδρόμιο, πρέπει να είστε ιδιαίτερα εξειδικευμένοι. Το εθνικό αεροδρόμιο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αλληλοεπικαλυπτόμενες ζώνες, οπότε οι πιλότοι πρέπει να προσέχουν το κεντρικό γραφείο του Πενταγώνου και της CIA. Εκτός από αυτό, κατά τη διάρκεια της απογείωσης, οι πιλότοι πρέπει να ανέβουν γρήγορα και να πάρουν μια απότομη αριστερή στροφή, ώστε να μην πετούν πάνω από το Λευκό Οίκο.

Παρόλο που αυτοί οι αυστηροί κανόνες υπάρχουν εδώ και χρόνια, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι δυνάμεις ασφαλείας επιβάλλουν αυστηρά αυτούς τους κανόνες.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο του Κάνσας, Ιαπωνία

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai είναι ένα αεροδρόμιο που βρίσκεται σε ένα νησί, στη μέση του κόλπου της Οσάκα, έξω από την ακτή του Χονσού. Ο διεθνής αερολιμένας είναι αρκετά μεγάλος για να αντιμετωπίζει σεισμούς, κυκλώνες και την ασταθή θάλασσα.

 

Το 2016, 25,2 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο, καθιστώντας το το 30ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ασία. Τον Σεπτέμβριο του 2018, το αεροδρόμιο χτυπήθηκε από τον Τύφωνα Τζέμπι, αναγκάστηκε να σταματήσει τις επιχειρήσεις αφού το θαλάσσιο νερό έπληξε τους διαδρόμους και τα ύδατα έφτασαν στους κινητήρες κάποιων αεροπλάνων.

 

Αεροδρόμιο Princess Juliana, Σεντ Μαρτίν

Το αεροδρόμιο έχει ένα διάδρομο και τα αεροσκάφη που φθάνουν στο νησί, πετούν χαμηλά στη διάσημη παραλία Maho. Η εγγύτητα της παραλίας με τον διάδρομο έχει κάνει το αεροδρόμιο ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο.

 

Το 2017, μια γυναίκα της Νέας Ζηλανδίας πέθανε από τραυματισμούς που έλαβε με εκτόξευση αεριωθούμενου αεροσκάφους και οι τουρίστες συχνά επικρίνονται για την απερίσκεπτη συμπεριφορά τους στην παραλία.

 

Αεροδρόμιο John Wayne, Σάντα Άνα, Καλιφόρνια

Δεν θα μαντεύατε ποτέ ότι ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στην ειρηνική Orange County, αλλά κι όμως! Λόγω των αυστηρών περιορισμών του θορύβου, οι πιλότοι πρέπει να απογειώνονται με τη μέγιστη ταχύτητα και στη συνέχεια να τραβούν γρήγορα πίσω τους κινητήρες τους.

Εάν ρωτήσετε κάποιον που έχει πετάξει έξω από αυτό το αεροδρόμιο, θα σας πουν ότι η απογείωση μπορεί να συγκριθεί με ένα διαστημικό λεωφορείο.

 

 

FOLLOW US ON
  • 0 Comments
  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Back To Top