skip to Main Content
Άνοδος στην ακτοπλοΐα για το 2018

Άνοδος στην ακτοπλοΐα για το 2018

Επειτα από μια δεκαετία πτώσης και στασιμότητας, ένας νέος ανοδικός κύκλος ξεκινά για την ακτοπλοϊκή αγορά. Η συνολική ακτοπλοϊκή κίνηση παρουσιάζει μια ανοδική τάση, κυρίως σε επίπεδο επιβατών, την οποία φαίνεται να εκμεταλλεύονται περισσότερο οι μικρότεροι παίκτες της αγοράς και λιγότερο οι τέσσερις μεγάλοι παραδοσιακοί, ΑΝΕΚ, Attica Group, Μινωικές και Hellenic Seaways.

Οι κυριότεροι κίνδυνοι που απασχολούν τον κλάδο εξακολουθούν να είναι η μεταβλητότητα των τιμών του πετρελαίου και η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ – δολαρίου Αμερικής, ενώ μια βασική πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η ακτοπλοϊκή αγορά είναι οι νέοι κανονισμοί του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) σχετικά με το θαλάσσιο έρμα και τη μείωση των εκπομπών αερίου από τη χρήση ναυτιλιακού καυσίμου για όλα ανεξαιρέτως τα πλοία από 1/1/2020.

Οι επιλογές που έχουν οι ακτοπλόοι είναι είτε η τοποθέτηση ειδικών καταλυτών (scrubbers) είτε η χρήση καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο 0,5%, το οποίο έχει υψηλότερη τιμή σε σχέση με το μαζούτ.

Στην πρώτη περίπτωση απαιτούνται επενδύσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7-11 εκατ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι εταιρείες είναι εκτεθειμένες στις υψηλότερες τιμές των καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Το βασικό πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι, το 2020, 32 από τα 45 πλοία των τεσσάρων παραδοσιακών εταιρειών θα έχουν ηλικία άνω των 20 ετών, κάτι που περιορίζει τη βιωσιμότητα της επένδυσης σε συστήματα επεξεργασίας έρματος και την τεχνολογία καθαρισμού των καυσαερίων.

Ελλοχεύει, λοιπόν, ο κίνδυνος της απομάκρυνσης μεγάλου αριθμού πλοίων που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στη 17η ετήσια μελέτη για την ελληνική ακτοπλοΐα που εκπόνησε η εταιρεία ναυτιλιακών συμβούλων XRTC Business Consultants Ltd, η οποία ασχολείται ενεργά με τον κλάδο της ακτοπλοΐας από το 2000.


Σύμφωνα με τη μελέτη, η ακτοπλοϊκή κίνηση, το 2017, είναι η πρώτη σε αριθμό επιβατών στην Ευρώπη, ενώ, βάσει των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ., η μεταφορική κίνηση των επιβατών αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με το 2016.

Η αύξηση αυτή αποτελεί μεγάλο ποσοστό για τον κλάδο, δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει η χώρα, αλλά δεν αποτελεί εγγύηση για τη μελλοντική κίνηση.

Η μερίδα του λέοντος στους επιβάτες, μέχρι το 2013, ανήκε στις 4 παραδοσιακές ακτοπλοϊκές εταιρείες, αφού το ποσοστό που μετέφεραν έφτανε το 64% στο σύνολο του μεταφορικού επιβατικού έργου.

Από το 2014, το ποσοστό αυτό μειώνεται διαρκώς για να φτάσει, το 2017, μόλις στο 43%. Οι υπόλοιπες εταιρείες δεν αποτελούν πια αμελητέα ποσότητα, αφού διαθέτουν αριθμητικά στο σύνολό τους περισσότερα πλοία από τα πλοία των τεσσάρων παραδοσιακών και κατακτούν συνέχεια μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.


Αβεβαιότητα
Το μέλλον των 4 εταιρειών της μελέτης (ΑΝΕΚ, Attica Group, Μινωικές, Hellenic Seaways) για το 2018 θα εξαρτηθεί κυρίως από:

■ Την οικονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.

■ Το κλίμα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές και τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις.

■ Τις επιδράσεις στην τουριστική κίνηση από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

■ Την πορεία των διεθνών τιμών των καυσίμων.

■ Τον ανταγωνισμό που προβλέπεται να είναι έντονος, λόγω της αυξημένης προσφοράς χωρητικότητας μέσω της δρομολόγησης επιπλέον πλοίων από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Τα πλοία που εξυπηρετούν την ελληνική ακτοπλοΐα ανέρχονται σε 91, ενώ, μετά τις τελευταίες αγοραπωλησίες, ο όμιλος Attica αποτελεί το μεγαλύτερο σχήμα στην ελληνική ακτοπλοΐα που καλύπτει το 30% της προσφοράς της χωρητικότητας και το 33% της ζήτησης σε επιβάτες.

Στη μελέτη επισημαίνεται η επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα πρέπει να προσεγγιστεί από το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τα υπουργεία Μεταφορών και Υποδομών, ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λύση προς όφελος του πολίτη.

Γίνεται ακόμα αναφορά στο πρόσφατο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, μια προσπάθεια που, όπως τονίζεται, αν και αποτελεί καλή πρόθεση και ιδέα από πλευράς της πολιτείας, εκτιμούν ότι θα έχει πολύ περιορισμένα αποτελέσματα σε σχέση με τα αναμενόμενα.

Πηγή: efsyn.gr

FOLLOW US ON
  • 0 Comments
  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Back To Top